Skip to content

KONKURENTNOST MUŠKOG POLNOG ORGANA: Uređaj za zamenu semena

Skoro svakodnevno se diljem sveta vrše najrazličitiji eksperimenti koji pokušavaju da nam pojasne čoveka, njegove navike i njegovo funkcionisanje u svetu koji ga okružuje. Neki opiti daju “istorijske rezultate”, neki nešto znače samo u uskostručnim krugovima, a neki deluju pomalo egzibicionistički, kao da su pravljeni samo za medije. Jedan od potonjih je i nedavni eksperiment o “konkurentnosti” muškog polnog organa tokom seksualnog čina koji je sproveo Državni univerzitet u Njujorku, a o kojem sa dozom ironije pišu skoro svi vodeći mediji širom sveta.

Američki tim istraživača, predvođenih profesorom Gordonom Galupom (odlično prezime za istraživača!), zaključio je da se penis tokom seksualnog čina ponaša kao “uređaj za zamenu semena”, odnosno da njegov oblik omogućava odstranjivanje semena ljubavnog rivala, to jest prethodnika. Oni, dakle, veruju da “trljanje” penisa pomaže čišćenju ženskih reproduktivnih organa!

Svoju teoriju su testirali koristeći plastične faluse, umetne vagine, a umesto sperme upotrebili su mešavinu skroba i vode. Ugledni magazin “New Scientist” u izveštaju sa ovog eksperimenta piše da prilikom samog jednog “prolaza” penis očisti preko 90 odsto zaostalog semena. Prema istraživanju, kvalitet čišćenja zavisi od oblika penisa, od toga da li je izvršeno “sunećenje” ili ne, kao i od dubine “gaza”. Duži penisi su bolji “čistači”, a tri četvrtine “gaza” učestvuje u čišćenju sa manje od 40 procenata. Dakle, važna je ona četvrta četvrtina, koja ponekad nedostaje!

Američki naučnici svoje uvide povezuju sa činjenicom koju su ustanovili u svom prethodnom istraživanju: seksualna želja kod muškaraca se uvećava ukoliko sumnjaju da ih žena vara ili ukoliko je par duže vreme bio razdvojen. Po njima, to “uvećanje” zapravo je znak podsvesne težnje da se partner oslobodi od “tuđeg semena”!

“U pitanju je posledica takmičenja za očinstvo, koje možemo da vidimo svuda u prirodi. Čovek je deo nje. Ljudski penis se uvećava i proširuje kada ima funkciju da ukloni tuđu spermu iz ženskog polnog organa. Prema tome, oblik penis omogućava da muškarci zamene tuđe seme – svojim”, kaže profesor Gordon Galup i dodaje da se njihovo istraživanje nije temeljilo samo na eksperimentisanju sa umetnim genitalijama.

Derek Makin, britanski urolog, uzdržan je u komentaru rezultata ovog istraživanja. On smatra da ono nije u potpunosti utemeljeno. “Rezultati mogu biti tačni, ali ja nisam uveren da je to uzročno-posledično vezano za oblik muškog polnog organa, odnosno da on izgleda tako kako izgleda samo da bi igrao ulogu čistača”, kaže on.

Po Kolmu O Mahoniju, šefu Britanskog udruženja za genito-urinarnu medicinu, istraživanje je defektno. “Ako čovek i posle ejakulacija nastavi sa “trljanjem”, znači li to da će on očistiti svoje vlastito seme? Interesuje me takođe kako seksualna pozicija utiče na to. Ja bih rekao da gravitacija mora imati nekakvu ulogu. Možda su misionari znali nešto što mi ne znamo?” pita se on.

N. Sejdinović

 

Published inNovinski clanci

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *