Skip to content

Pozovi hitnu radi umorstva

Dva lekara beogradske hitne pomoći, bar prema tvrdnji njihovog direktora, nisu pomagali bolesnicima na samrti, niti su pokušavali da animiraju klinički mrtve pacijente, jer su imali “dil” sa pogrebnim preduzećima, od kojih su uzimali procenat za svakog isporučenog pokojnika. Možda su recimo nekim potencijalnim pokojnicima i pripomogli da se što pre oslobode “zemaljskih muka”, recimo u periodu kada su se spremali na godišnji odmor ili kada su im deca kretala u školu, odnosno kada su imali nepredviđene troškove. Plata mala, a pogrebno darežljivo, šta čovek da radi!

Ovo je međutim samo još jedna jeziva priča o potpunom moralnom kolapsu u zemlji Srbiji. Svakako da se tim pričama ne bliži kraj, da će ih biti sve više i više. One najjezivije ćemo još čitati u novinama, jer se mnoge od njih tek naziru. Dobro je da dospevaju u javnost, da ljudi malo razmisle gde žive. Da shvate da su i sami dali veliki doprinos tome. Doduše, ovde se sve brzo zaboravlja – ko će se setiti ovih lekara za par meseci?

Mi živimo u zemlji u kojoj ispod svega – svake porodice, svakog čoveka, svake insitucije, organizacije ili fabrike – čim malo zagrebete, pronađete sličnu priču. Živimo u zemlji licemerja, laži i prevare. A takve osobine se emituju i proglašavaju društveno poželjnim sa vrha, od tzv. elita, od vlasti, političara, intelektulaca, crkve i medija, one potom prožimaju celokupno društveno tkivo i dolaze do samog dna. Ne treba reći da su sve (jer, ako se kaže svi, zapravo se govori niko)naše institucije i veličine lažne, da se u njima i oko njih dešavaju čudovišne stvari, ali ogromna većina je takva. Iza skoro svakog privrednika i, uopšte, uspešnog čoveka u zemlji Srbiji krije se “ubistvo u varaždinskoj šumi”.

Suočavanje sa prošlošću, lustracija, sećate li se ovih termina kojima su se mnogi smejali…

Published inAktuelno

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *