Skip to content

Sejdinović: Književno veče Gojka Đoga u Subotici promocija nacionalizma i odbrana zločina

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i književnik Nedim Sejdinović izjavio je danas da je književno veče srpskog pesnika Gojka Đoga, koje će biti održano večeras u Gradskoj biblioteci u Subotici, promocija nacionalizma i odbrana zločina.

Sejdinović je rekao za portal Magločistač da je Đogo, između ostalog, poznat i kao prijatelj Radovana Karadžića i podržavalac etničkog čišćenja, i da ga izgleda samo to preporučuje za književne večeri.

“Srpski nacionalisti kroz promociju trećerazrednih nacionalističkih pesnika pokušavaju da obeleže teritoriju i istrebe sve što podseća na kritički otklon od mitske svesti i političke stvarnosti, koje su međusobno neraskidivo povezane”, kazao je Sejdinović uoči književne večeri koja će večeras biti održana u organizaciji Zavičajnog udruženja Hercegovina u Subotici.

Prema njegovim rečima, najverovatnije ni organizatori, ni oni koji će biti na promociji nisu pročitali niti jednu knjigu od nižih razreda osnovne škole.

Sejdinović smatra da ovakva promocija nema veze sa poezijom i dodao da je “to promocija nacionalizma i odbrana zločina”.

(Magločistač)

Published inAktuelno

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *