Skip to content

Sejdinović: Vlast izvrgla ruglu medijske zakone

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović optužio je večeras vlasti u Srbiji da su “izvrgle ruglu” medijske zakone.

“Medijski zakoni su izvrgnuti ruglu i doživeli su potpuni kolaps. Medije su pokupovali stranački tajkuni, i to najverovatnije od novaca građana”, rekao je Sejdinović na obeležavanju 26. godišnjice od osnivanja NDNV-a u Novom Sadu.

Kao jedan od primera izvrgavanja ruglu medijskih zakona on je naveo i agenciju Tanjug, koja je trebalo da prestane da radi pre nekoliko meseci, a još uvek emituje vesti.

“Tanjug i dalje emituje vesti koje veličaju vlast i verovatno će to činiti sve do izbora. I onda će to prepustiti agenciji Sputnjik, kao zastupniku ruskih interesa u Srbiji”, kazao je Sejdinović.

On je optužio vlast i da je učinila sve da novinari ne kupe svoje medije u procesu privatizacije, jer zna da su upravo novinari najbolji vlanici svojih medija i najveći protivnici cenzure.

Ocenio je da sadašnja vlast doživljava kao “neprijatelje” pojedina novinarska udruženja.

“Kompliment je kada te kao neprijatelja doživljavaju najveći neprijatelji slobode. Treba da im se smejemo u lice jer ništa drugo i nisu zaslužili”, poručio je Sejdinović.

(Autonomija)

Published inAktuelno

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *