Skip to content

Tužilaštvo naložilo pokretanje radnji zbog dve pretnje upućene Nedimu Sejdinoviću

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da su predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedimu Sejdinoviću upućene pretnje preko društvene mreže Fejsbuk (Facebook) i naložilo da se preduzmu potrebne radnje tim povodom.

Tužilaštvo je obavestilo NDNV da su poruke koje su Sejdinoviću upućene sa dva profila okarakterisane kao pretnje, navodi se u dopisu u koji je agencija Beta imala uvid.

Navedena su i konkretne imena i prezimena pod kojima se vode profili na Fejsbuku.

Tužilaštvo je 18. aprila uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za borbu protiv tehnološkog kriminala Uprave kriminalističke policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (UKP-SBPOK).

U dopisu se navodi da u brojnim drugim porukama koje je Sejdinović primao preko Fejsbuka proteklih dana nisu pronađeni elementi krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Srbije.

“Prijavljena lica nisu uputila pretnju da će neposredno napasti na život ili telo Nedima Sejdinovića…, a takođe u radnjama prijavljenih nema elemenata ni bilo kog drugog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, navodi se u dopisu Tužilaštva NDNV-u.

Dodaje se da se u radnjama prijavljenih eventualno stiču elementi krivičnog dela Uvreda iz člana 170. Krivičnog zakonika, za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi, koju oštećeno može podneti Osnovnom sudu u mestu njegovog prebivališta.

(Autonomija/Beta)

Published inAktuelno

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *