Skip to content

Umesto ikone Ratko i Radovan

Danas se čitav dan vučem po kući, odgledao sam šest epizoda «Mućki» i dva filma. Jedino što sam odšepesao do prodavnice i pekare. Jedan od onih dana kada mi sve deluje potpuno besmisleno.

Nikako ne mogu da procenim da li je depresija moja genetsko-unutrašnja stvar ili je tek posledica okolnih prilika, ove šugave zemlje i licemernih ljudi koji u njoj žive. Najverovatnije je u pitanju interakcija, ali bih ipak voleo da u toj interakciji odredim procenat unutrašnjeg i spoljnog faktora.
Danas sam na jednom blogu napisao pomalo nepristojan komentar. Jednostavno, nisam mogao da se suzdržim. Taj bloger u jednom svom komentaru tvrdi da ga nervira što neko sve stavlja u politički kontekst a on u svakom svom postu spominje ratne zločince Ratka i Radovana, u najpozitivnijem smislu. Odavno sam već naučio da oni koji kažu da ne treba pričati o politici pripadaju korpusu nacionalizmom i fašizmom zatrovanih ljudi. Nemojte o politici, a ovamo u sobi, umesto ikone, drže idiote koji su hladnokrvno i sistematski poubijali hiljade i hiljade ljudi, a da su mogli, poubijali bi ih još i više!

Od sada kada mi neko kaže da ne pričam o politici, prestaću s njim uopšte da pričam!

Published inDnevnik

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *